Baka - Kostol Všetkých svätých
obec Baka, okres Dunajská Streda, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Neskorobarokový kostol, ktorý postavili na mieste starého kostola v roku 1762. Obnovený bol v roku 1935. Kostol je jednoloďová sakrálna stavba s polygonálne uzavretým presbytériom, zaklenutá pruskou klenbou. Nástenná maľba interiéru pochádza z roku 1923. Predstavaná veža je krytá ihlancom. [1]

Hlavný oltár je neskorobarokový so stĺpovou architektúrou a s obrazom Nanebovzatia Panny Márie z konca 18. storočia, renovovaný v roku 1923. Ostatné vnútorné zariadenie je z druhej polovice 18. storočia a z prvej polovice 19. storočia. V interiéri sa nachádza voľný obraz sv. Jána Nepomuckého z druhej polovice 18. storočia. Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1967 uvádza aj rokokové vyrezávané svietniky z polovice 18. storočia. [2]

Nachádza sa v severozápadnej časti obce.