Becherov - Chrám Narodenia Presvätej Bohorodičky
obec Becherov, okres Bardejov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol s retardovanými barokovými prvkami, ktorý postavili v roku 1847. Je to trojvežová jednoloďová stavba s polkruhovým uzáverom krytým konchou. Loď je zaklenutá pruskými klenbami s medziklenbovými pásmi, dosadajúcimi na vtiahnuté piliere. Fasáda je členená združenými lizénami a polkruhovo zakončenými oknami. V klenáku vstupného portálu je letopočet 1847. Priečelie je zakončené štítom, nad ktorým je trojica veží krytá zvonovitými prilbami. [1]

Hlavný oltár je baldachýnového typu s predstavaným ikonostasom zo začiatku 20. storočia. Bočný oltár, kazateľnica a lavice sú z čias stavby kostola. V inventári kostola Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1967 uvádza tri rokokové svietniky z polovice 18. storočia. [2]