Bogliarka - Chrám sv. Michala archanjela
obec Bogliarka, okres Bardejov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol s retardovanými barokovými prvkami postavený v roku 1836. Jednoloďový pozdĺžny priestor s oblým uzáverom má v presbytériu pruskú klenbu a v lodi rovný strop. Hladké fasády boli členené združenými pilastrami, na presbytériu sú nárožné oporné piliere. [1] Dnes sú fasády členené lizénovým rámovaním a polkruhovo zakončenými oknami. Veža je zakončená barokovou cibuľovitou viacstupňovou strechou s laternou.

Hlavný oltár s predstavaným dvojetážovým ikonostasom, členený stĺpikmi s vínnou revou, pochádza z čias stavby kostola. Oltár Sedembolestnej Panny Márie je rokokový z druhej polovice 18. storočia. Maľby na dreve – dve ľudové kompozície s Posledným súdom a obraz Madony na okraji so svätcami, obe z 18. storočia. [2]

Stojí na návrší v strede obce. Vedľa kostola je cintorín.