Borský Svätý Jur - božie muky
obec Borský Svätý Jur, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Stavba pochádza zo 17. storočia. Božie muky boli postavené ako pamätník z čias tureckého plienenia. Obyvateľstvo prežívalo hrozné vyčíňanie Turkov, hľadalo úkryt a záchranu v okolitých lesoch. [1]
Stav pamiatky je dobrý.
Stojí približne 130 metrov za obcou, po pravej strane cesty smerujúcej do Kuklova. [2]
Fotogaléria
Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019Borský Svätý Jur - božie muky foto © Hana Farkašová 2/2019
Poznámky
[1] Kolektív autorov: Borský Svätý Jur. Cesta dejinami. Borský Svätý Jur: Obecný úrad, 2014. s. 238.
[2] Kolektív autorov: Borský Svätý Jur. Cesta dejinami. s. 238.