Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej
obec Borský Svätý Jur, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnku dala koncom 19. storočia postaviť rodina veľkostatkára Černého, vtedajšieho majiteľa kaštieľa v Borskom Svätom Jure. [1]
Stojí na cintoríne.
Fotogaléria
Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej (v pozadí Kaplnka rodiny Gútovcov) foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Černej foto © Hana Farkašová 8/2018
Poznámky
[1] Kolektív autorov: Borský Svätý Jur. Cesta dejinami. Borský Svätý Jur: Obecný úrad, 2014. s. 236 - 237.