Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov
obec Borský Svätý Jur, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnka bola postavená v roku 1893. V krypte pod kaplnkou sú na večný odpočinok uložené pozostatky príslušníkov rodiny Gutovcov a Bílovcov v počte 12 osôb. [1]
Stav kaplnky je veľmi dobrý. Slúži svojmu účelu.
Stojí na cintoríne.
Fotogaléria
Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov (v popredí stojí Kaplnka rodiny Černej) foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018Borský Svätý Jur - Kaplnka rodiny Gútovcov foto © Hana Farkašová 8/2018
Poznámky
[1] Kolektív autorov: Borský Svätý Jur. Cesta dejinami. Borský Svätý Jur: Obecný úrad, 2014. s. 236.