Brzotín - kúria 4
obec Brzotín, okres Rožňava, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Neskoroklasicistická kúria postavená v roku 1880. Upravovali ju v 20. storočí. Je to prízemná dvojtraktová budova na pôdoryse písmena L so stredným rizalitom, zakončeným tympanónom. Pri zadnej ceste je zasklená secesná chodba so segmentovo zakončenými veľkými oknami. Miestnosti majú rovné stropy. [1]

Objekt sa v minulosti využíval ako škola. [2]

Stav kúrie je dobrý.
Fotogaléria
Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012Brzotín - klasicistická kúria  foto © Viliam Mazanec 9/2012