Čachtice - Draškovičov kaštieľ
obec Čachtice, okres Nové Mesto nad Váhom, Trenčiansky kraj
História a stavebný vývoj
Neskororenesančný kaštieľ z roku 1668. Rozšírený bol koncom 17. storočia. Pôvodne to bola jednokrídlová dvojpodlažná stavba s otvorenou arkádovou chodbou na prízemí záhradnej fasády, na osi prestúpená širokým blokovým vstupným rizalitom. Koncom 17. storočia pristavali druhé poschodové krídlo s predstavaným bočným schodišťom. V hlavnej sále sú zvyšky renesančného krbu z konca 16. storočia. [1]
Rekonštrukcia. V rokoch 1954 – 1958 bol kaštieľ adaptovaný na kultúrny dom. [2]

Čachtice – kaštieľ (č. ÚZPF 1202/1) – architektonicko-historický výskum - rok 2016. Autori: PhDr. Zuzana Zvarová, Mgr. Tomáš Janura, PhD., PhDr. Jana Oršulová, Ing. Miroslav Matejka. [3]

Stav historického sídla je dobrý. Kaštieľ slúži aj ako múzeum.

Čahctice - Múzeum

Stojí v severnej časti obce. Nachádza sa vedľa Kostola sv. Ladislava.
Fotogaléria
Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Hana Farkašová 10/2014Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Oto Tomeček 7/2018Čachtice - Draškovičov kaštieľ (v pozadí veža Kostola sv. Ladislava) foto © Oto Tomeček 7/2018Čachtice - Draškovičov kaštieľ foto © Oto Tomeček 7/2018Čachtice - doska z ružového mramoru pôvodne umiestnená v kaplnke kaštieľa, dnes sa nachádza v podbráni foto © Oto Tomeček 7/2018Čachtice - detail erbu Forgáchovcov foto © Oto Tomeček 7/2018