Červená Voda - Chrám Najsvätejšej Trojice
Sabinovské Dvory
obec Červená Voda, okres Sabinov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Neoklasicistický kostol postavený v rokoch 1904 – 1905. Jednoloďový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria, pristavanou sakristiou a vstavanou vežou. [1] Fasády sú členené polkruhovo zakončenými oknami a pásovou rustikou. Veža s oblúčikovým vlysom vytvárajúca na priečelí mierny rizalit je zastrešená nízkou zvonovitou strechou.
Stojí v severovýchodnej časti obce. Vedľa kostola je cintorín.

Obec vznikla v roku 1956 odčlenením od mesta Sabinov. Do roku 1956 bola časťou mesta Sabinov s názvom Majire, neskôr Sabinovské Dvory. Obec je atraktívnou turistickou oblasťou, z ktorej vedie niekoľko turistických značkovaných chodníkov na Lysú, do Drienice a na Majdan. V chotári obce je chatová osada Lazy. Cez obec vedie okružná cyklotrasa Sabinov - Pečovská Nová Ves – Ľutina - Jakovany - Červená Voda - Sabinov. [2]