Číčov - Park pri kaštieli
obec Číčov, okres Komárno, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Historický park o rozlohe vyše 5,5 ha bol založený v druhej polovici 18. storočia po prestavbe kaštieľa a do dnešnej podoby upravený a rozlohy rozšírený v druhej polovici 19. storočia. Je to jediná ukážka málo narušeného parku v okrese Komárno. [1]

Park vznikol postupnou úpravou lesa. Na jeho území sa nachádzajú tri umelé vyvýšeniny - „Ružový kopec“, „Peklo“ a „Nebo“. Tieto sú dnes už značne poškodené. Súčasťou parku je jazero a prietočný kanál. [2]

Náznak pravidelnej úpravy parku je pred priečelím kaštieľa v podobe strihaného buxusu. Rastú tu dreviny pôvodnej vegetácie, ako aj exotické stromy, medzi nimi aj mohutné exempláre. Po roku 1945 parku nebola venovaná náležitá pozornosť, ku ktorej sa pridružila povodeň v roku 1965. Veľmi prerastený a zanedbaný park bude po rekonštrukcii obnovený súčasným majiteľom do pôvodnej podoby. [3]

Stav parku nie je veľmi dobrý.