Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho
obec Dlhá, okres Trnava, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Neogotický kostol postavený ako kaplnka v roku 1920. Jednoloďový priestor s rovným uzáverom presbytéria a vstavanou vežou. Fasáda je neogotická. [1] Veža je zakončená ihlanom. Pred hlavnou fasádou stojí predsieň.

Vnútorné zariadenie je súčasné so stavbou kostola. Obraz sv. Jána Nepomuckého je z prvej polovice 19. storočia. Socha sv. Antona Paduánskeho je z druhej polovice 18. storočia. Náhrobok plebána Šarlayho pochádza z roku 1746. Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1967 v inventári kostola uvádza gotickú monštranciu z konca 14. storočia, pozlátený kalich z roku 1604 a kalich so starou gotickou pätkou z konca 15. storočia. [2]

Fotogaléria
Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho foto © Ľuboš Repta 7/2015Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho foto © Ľuboš Repta 7/2015Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho foto © Ľuboš Repta 7/2015Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho foto © Ľuboš Repta 7/2015Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho foto © Ľuboš Repta 7/2015Dlhá - Kostol sv. Antona Paduánskeho foto © Ľuboš Repta 7/2015