Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol
Dolný Síleš
obec Vinodol, okres Nitra, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený v roku 1790. Rozšírený o vežu a prestavaný bol v roku 1876. Je to sieňový priestor s rovným uzáverom a predstavanou vežou. Interiér má rovný strop so štukovým ornamentom. Fasády sú členené lizénovým rámovaním. [1] Veža, ktorá má po bokoch krojené krídla, je zastrešená vysokým ihlanom.

Citlivá obnova sa uskutočnila v roku 2020. Boli použité materiály značky TUBAG.

Fotogaléria
Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav počas rekonštrukcie) foto © Ľuboš Novotný 2020Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove - detail veže) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav počas rekonštrukcie) foto © Ľuboš Novotný 2020Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav počas rekonštrukcie) foto © Ľuboš Novotný 2020Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav počas rekonštrukcie) foto © Ľuboš Novotný 2020Dolný Vinodol (Vinodol) - Kalvínsky kostol (stav po obnove) foto © Ľuboš Novotný 2/2021