Ďurkov - Kalvínsky kostol
obec Ďurkov, okres Košice-okolie, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Neoklasicistický kostol postavený v roku 1912 (podľa iných zdrojov v roku 1875) na zvyškoch starého kostola zo 16. storočia. Sieňový priestor stavby s polygonálnym uzáverom zaklenutým mierne lomenou valenou klenbou. Vonkajšia úprava je neoklasicistická s prvkami inšpirovanými neogotikou. Bohoslužobné cínové taniere sú z roku 1682, cínová konvica je z roku 1759 a krstová misa z roku 1769. Oltárne prikrývky sú vyšívané, neskorobarokové z 18. storočia. [1]
Stojí na miernom návrší vo východnej časti obce.
Fotogaléria
Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013Ďurkov - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 1/2013