Granč-Petrovce - sýpka
obec Granč-Petrovce, okres Levoča, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pánska sýpka postavená koncom 19. storočia. Patrila k hospodárskemu vybaveniu Petróczyovského kaštieľa. Je to trojpodlažná jednotraktová budova na pôdoryse obdĺžnika. Upravená bola v druhej polovici 20. storočia. [1]
Stav technickej pamiatky je dobrý.
Stojí v juhozápadnej časti areálu kaštieľa.
Fotogaléria
Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019Granč-Petrovce - sýpka foto © Viliam Mazanec 9/2019