Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla
obec Herľany, okres Košice-okolie, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Novorománska kaplnka postavená v druhej polovici 19. storočia Je to jednoloďový priestor na obdĺžnikovom pôdoryse s rovným uzáverom. [1] Fasády kaplnky sú členené združenými oknami a nárožnými vežičkami. Zvonica je riešená ako voľná nadstavba štítu.
Stav kaplnky je veľmi dobrý.
Stojí na začiatku kúpeľného parku.
Fotogaléria
Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kaplnka sv. Petra a Pavla foto © Viliam Mazanec 8/2019