Kúpeľná architektúra   späť
Herľany - Kúpeľný dom Dargov
obec Herľany, okres Košice-okolie, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistická budova pochádzajúca z polovice 19. storočia. Upravená bola začiatkom 20. storočia v secesnom slohu. Dvojkrídlová stavba so strednou polygonálnou zvýšenou časťou a dvoma pozdĺžnymi, súbežnými prízemnými krídlami. Fasádová úprava je klasicistická, na hlavnom priečelí s trojhranným štítom, dvojitými pilastrami a veľkým termálnym oknom nad kedysi trojitým vstupom. Miestnosti majú rovné stropy, len ústredná je zaklenutá na spôsob hviezdicovej klenby. [1]
Stav budovy je dobrý. Slúži svojmu účelu.
Stojí v kúpeľnom parku.
Fotogaléria
Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019Herľany - Kúpeľný dom Dargov foto © Viliam Mazanec 8/2019