Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána
obec Žehra, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnka postavená okolo roku 1700. Od základov ju prestavali v rokoch 1800 - 1803. Obnovená v pseudogotickom slohu bola v roku 1855. Na západnej strane pribudovali predsieň ako kryptu. [1]
Súčasný stav a využitie
Stav kaplnky je dobrý. Slúži svojmu účelu. O kaplnku sa starajú klienti sociálneho zariadenia DOMOVINA.
Stojí v zadnej časti kaštieľskeho parku. Za kaplnkou sa nachádza cintorín Csákyovcov.
Fotogaléria
Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána foto © Viliam Mazanec 9/2019Hodkovce (Žehra) - Kaplnka sv. Kozmu a Damiána (pohľad od cintorína Csákyovcov) foto © Viliam Mazanec 9/2019