Horné Kočkovce (Púchov) - Kostol Všetkých svätých
obec Púchov, okres Púchov, Trenčiansky kraj
História a stavebný vývoj
Barokovo-klasicistický kostol postavený v roku 1771. Obnovený bol v roku 1930. Jednoloďová stavba s polkruhovým uzáverom presbytéria a vstavanou vežou, vytvárajúcou rizalit priečelia. Priestory sú zaklenuté pruskými klenbami s medziklenbovými pásmi, ktoré dosadajú do združených pilastrov nástenných pilierov. Fasáda s polkruhovo zakončenými oknami, na ktorých sú pôvodné barokové mreže, je hladká. [1] Veža je zakončená ihlanom.

Hlavný oltár je neskorobarokový s obrazom Všetkých svätých od M. Hanika z Trenčína z roku 1790 a rokokovou predstavanou menzou s cherubínmi. Bočné oltáre Panny Márie a Božského srdca sú klasicistické s novšími ústrednými plastikami. Kazateľnica je klasicistická s tumbovito podkasaným parapetom. Krstiteľnica skrinkového tvaru je klasicistická, zdobená rozetami. Klasicistická spovednica pochádza z konca 18. storočia. [2]

Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1968 v inventári kostola uvádza klasicistickú lampu na večné svetlo z konca 18. storočia a rokokové svietniky z druhej polovice 18. storočia. [3]