Jalovec - Kostol Božského Srdca Ježišovho
obec Jalovec, okres Prievidza, Trenčiansky kraj
História a stavebný vývoj
Kedysi Kaplnka Panny Márie dnes Kostol Božského srdca Ježišovho. Kaplnka bola postavená v roku 1927 v historizujúcom slohu, inšpirovanom neskoroklasicistickými a neorománskymi prvkami. Je to jednoloďová stavba s polygonálnym uzáverom presbytéria, ktoré je zaklenuté valenou klenbou. Loď má rovný strop. Fasáda je hladká. Veža je predstavaná, zastrešená vysokým polygonálnym ihlancom. [1]

Interiér je vybavený novým zariadením. [2]

Pôvodná Kaplnka Panny Márie bola znovu vysvätená 27. septembra 1992 ako kostol s dnešným patrónom. [3] Kostol bol konsekrovaný biskupom Rudolfom Balážom. [4]

Rekonštrukcia
Stojí takmer v strede obce.