Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola
obec Jamník, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Kedysi to bol gotický kostol postavený na začiatku 14. storočia. Preklenutie na stredný pilier sa uskutočnilo v 15. storočí. Veža so štvorcovým pôdorysom bola v 17. storočí renesančne prestavaná a zakončená štítkovou atikou. V roku 1940 sa klenba zrútila a poškodenú stavbu neskoršie nahradila moderná novostavba. Prestavba kostola bola ukončená v roku 1951. Vznikol akýsi hybrid renesančnej veže zo začiatku 17. storočia a moderného kostola z polovice 20. storočia. [1]
Fotogaléria
Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016Jamník - Kostol sv. Bartolomeja apoštola foto © Viliam Mazanec 5/2016