Krompachy
Csákyovský kaštieľ
obec Krompachy, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Barokovo-klasicistický kaštieľ z roku 1727. Je to jednopodlažná budova s troma rizalitmi, z ktorých prostredný je empírový. Okná majú ušnicové šambrány a štukovú výzdobu. Na tympanóne nad vstupom je letopočet 1727. [1] Objekt má manzardovú strechu.
Stav historického sídla je veľmi dobrý. Slúži ako penzión.
Fotogaléria
Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015Kaštieľ Krompachy foto © Viliam Mazanec 7/2015