Krušovce
obec Krušovce, okres Topoľčany, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kaštieľ z 19. storočia. Prestavaný bol v roku 1906. Kaštieľ je dvojpodlažná bloková stavba obdĺžnikového pôdorysu, v priečelí i v nárožiach s polygonálnymi rizalitmi. Na dvorovej fasáde nad obdĺžnikovým vchodom sú tri erby. [1]
Stav historického sídla je dobrý.
Fotogaléria
Kaštieľ Krušovce zp © Imrich Kluka, archív (dobová pohľadnica, 1900)Kaštieľ Krušovce zp © Imrich Kluka, archív (dobová pohľadnica, 1910)Kaštieľ Krušovce foto © Jiří Fiedler 7/1972Kaštieľ Krušovce foto © Jiří Fiedler 7/1972Kaštieľ Krušovce foto © Jiří Fiedler 7/1972Kaštieľ Krušovce foto © Imrich Kluka 3/2011Kaštieľ Krušovce foto © Imrich Kluka 3/2011Kaštieľ Krušovce foto © Patrik Kunec 6/2018