Koprivnica
Pokrivnica, Pokryvnica
obec Koprivnica, okres Bardejov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistická kúria zo začiatku 19. storočia, s menšími dispozičnými úpravami po roku 1945. Ide o jednopodlažnú trojtraktovú stavbu. Na hlavnej fasáde má predstavaný stĺpový portikus s veľkým tympanónom, na ktorom je okrúhly otvor. Po oboch stranách portika je okno. [1]
Stav historického sídla je veľmi dobrý.
Fotogaléria
Kúria Koprivnica zp © Imrich Kluka, archív (dobová pohľadnica, 1907)Kúria Koprivnica foto © Imrich Kluka 8/2012Kúria Koprivnica foto © Imrich Kluka 8/2012Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013Kúria Koprivnica foto © Viliam Mazanec 7/2013