Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58)
História a stavebný vývoj
Pôvodne gotický meštiansky dom z 15. storočia, ktorý v 17. storočí renesančne prestavali. Koncom 19. storočia upravili fasádu objektu v neobarokovom slohu.
Stav historickej budovy je veľmi dobrý. Využíva sa na bývanie a obchodovanie.
Hlavná ulica 58
Fotogaléria
Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 6/2014Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 6/2014Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015Košice - Meštiansky dom (Hlavná 58) foto © Viliam Mazanec 10/2015