Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19)
História a stavebný vývoj
Klasicistický meštiansky dom postavený v rokoch 1844 – 1869. Upravovali ho koncom 19. storočia. Dvojpodlažná budova na pôdoryse v tvare písmena L má trojtraktovú a jednotraktovú dispozíciu. [1]
Rekonštrukcia prebehla v rokoch 1995 – 1998 a potom v roku 2004. [2]
Stav historickej budovy je veľmi dobrý.
Stojí v centre mesta. Mäsiarska 19.
Fotogaléria
Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020Košice - Meštiansky dom (Mäsiarska 19) foto © Viliam Mazanec 4/2020