Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola
obec Koválov, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne neskorogotický kostol z prvej polovice 16. storočia, spomínaný v roku 1561. Barokizovaný bol v 18. storočí. Obnovili ho koncom 19. storočia. Ide o jednoloďový kostol s polygonálne uzavretým presbytériom a predstavanou vežou. V interiéri sú barokové klenby. [1] Sakrálny objekt kompletne (okrem veže) prestavali v 50. rokoch 20. storočia. [2]

Na hlavnom oltári sú dve barokové plastiky z druhej polovice 18. storočia. Jednoduchá kamenná krstiteľnica je z druhej polovice 18. storočia. [3]

Fotogaléria
Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola foto © Ľuboš Repta 10/2017Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola foto © Ľuboš Repta 10/2017Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola foto © Ľuboš Repta 10/2017Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola foto © Ľuboš Repta 10/2017Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola foto © Ľuboš Repta 10/2017Koválov - Kostol sv. Ondreja apoštola foto © Ľuboš Repta 10/2017