Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol
obec Modra, okres Pezinok, Bratislavský kraj
História a stavebný vývoj
Kostol bol postavený v roku 1875 v historizujúcom slohu, inšpirovanom románskymi prvkami. Ide o halový priestor s polygonálnym uzáverom a emporou. Fasáda je členená lizénami a podstrešnými lichými oblúčkami. Vstavaná veža je krytá vysokým ihlancom, ktorý dosadá na trojuholníkové štíty. [1]

Vnútorné zariadenie je z roku 1952 (z čias stavebnej úpravy sakrálneho objektu). [2]

Renovovaný bol v roku 1952. [3]

Fotogaléria
Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol foto © Jiří Fiedler 10/1989Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol foto © Jiří Fiedler 5/1983Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol (v popredí Kaplnka sv. Michala archanjela) foto © Jiří Fiedler 10/1989Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol foto © Jiří Fiedler 5/1983Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol  foto © Jiří Fiedler 10/1989Kráľová (Modra) - Evanjelický kostol (v popredí Kaplnka sv. Michala archanjela) foto © Jiří Fiedler 5/1983