Kšinná - Evanjelický kostol
obec Kšinná, okres Bánovce nad Bebravou, Trenčiansky kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený v roku 1814. Jednoloďová sakrálna stavba s polygonálnym oltárnym uzáverom a pristavanou sakristiou. V zadnej časti priestoru je murovaný organový chór. V objekte je rovný strop. Fasády sú členené pilastrami. Priečelie zakončuje zalamovaný murovaný štít. [1]

Oltár je klasicistický z čias stavby kostola. V stĺpovej architektúre je oltárny obraz Zmŕtvychvstanie z 18. storočia. Kazateľnica je klasicistická so štvorhranným dreveným parapetom, zdobeným rozvilinou. Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1968 v inventári kostola spomína renesančný kalich z roku 1628 a druhý kalich z roku 1877. [2]