Cintoríny civilné   späť
Kuchyňa - Cholerový cintorín
obec Kuchyňa, okres Malacky, Bratislavský kraj
História a stavebný vývoj
Kamenný kríž označuje miesto cholerového cintorína z roku 1831. Kríž vztýčili nad hrobom farára Jána Kasanického, ktorý podľahol cholere. Kríž vysvätil pernecký farár Anton Markovič 8.7.1832. Dnes ho zdobí kamenná tabuľa s nápisom, ktorú pripevnili po roku 2006. Nápis na kríži:

JÁN KASANICKÝ

V ROKOCH 1799 - 1832

KATOLÍCKY KŇAZ V KUCHYNI

POČAS CHOLEROVEJ EPIDÉMIE

OBETAVO POMÁHAL A

ZAOPATROVAL CHORÝCH,

PRIČOM SA SÁM NAKAZIL A

V ROKU 1832 ZOMREL.

NECH ODPOČÍVA V POKOJI

Nachádza sa za obcou v hájiku vedľa židovského cintorína.
Fotogaléria
Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018Kuchyňa - Cholerový cintorín foto © Hana Farkašová 6/2018