Kynceľová - zvonica
obec Kynceľová, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Novogotická zvonica postavená v roku 1870. Je to vežovitá murovaná stavba na pôdoryse štvorca. Fasády sú členené nárožnými pilastrami. Rezonančné lomené otvory majú šambránu. Zvonica je zakončená vysokým ihlanom.
Stav pamiatky je dobrý.
Fotogaléria
Kynceľová - zvonica foto © Patrik Kunec 6/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018Kynceľová - zvonica foto © Jana Lacková 11/2018