Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie
obec Leváre, okres Revúca, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Novoklasicistický kostol postavený v roku 1873, na mieste dreveného sakrálneho objektu z roku 1732. [1] Jednoloďový kostol s rovným uzáverom presbytéria, pristavanou sakristiou a do štítového priečelia vstavanou vežou. Fasády sú členené lizénovým rámovaním a polkruhovo ukončenými oknami. Veža je zastrešená ihlancom.
Stojí na návrší nad obcou.
Fotogaléria
Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie foto © Ladislav Luppa 8/2020Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie foto © Ladislav Luppa 8/2020Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie foto © Ladislav Luppa 8/2020Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie foto © Ladislav Luppa 8/2020Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie foto © Ladislav Luppa 8/2020Leváre – Kostol Navštívenia Panny Márie a kríž foto © Ladislav Luppa 8/2020