Ličartovce - Kostol sv. Martina
obec Ličartovce, okres Prešov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Kostol bol postavený v roku 1833 v tradíciách baroka a klasicizmu. Renovovali ho v roku 1861 a 1937. Kostol je jednoloďová stavba s oblým presbytériom, krytá pruskou klenbou s medziklenbovými pásmi. Na západnom priečelí má predstavanú vežu, ktorú delí kordónová rímsa vo výške podstrešnej rímsy lode. Fasáda je členená lizénami a polkruhovo zakončenými oknami. [1] Veža je krytá ihlancovou strechou.
Stav kostola je veľmi dobrý.
Stojí na kopci nad dedinou.
Fotogaléria
Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 1/2012Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 1/2012Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 1/2012Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 1/2012Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016Ličartovce - Kostol sv. Martina foto © Viliam Mazanec 9/2016