Licince - Dolný kaštieľ
Licynec
obec Licince, okres Revúca, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kaštieľ z konca 18. storočia. Ide o jednopodlažnú stavbu s obdĺžnikovým pôdorysom a so stredným rizalitom, zakončeným štítom. Deväťosová fasáda je členená lizénovým rámom, nad oknami sú festóny. Strecha je manzardová. Vstupný portikus je podklenutý českou plackou, v štítovom výklenku bola kedysi socha sv. Floriána. V miestnostiach sú pruské klenby. Hospodárske budovy pochádzajú z 19. storočia. [1]
Fotogaléria
Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017Licince - Dolný kaštieľ foto © Viliam Mazanec 7/2017