Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa
Licynec
obec Licince, okres Revúca, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený na mieste starého stredovekého kostola, spomínaného už v rokoch 1332 – 1337. Opravovaný bol v roku 1893 a 1913. Jednoloďová stavba so segmentovým uzáverom, vstavanou vežou a pristavanou sakristiou. Priestory sú zaklenuté pruskými klenbami. Fasády sú členené lizénami. Do štítového priečelia vstavaná veža je krytá zvonovitou prilbou, ktorá je zakončená laternou. [1]

Za neogotickým hlavným oltárom zo začiatku 20. storočia visí obraz sv. Mikuláša biskupa zo začiatku 19. storočia. Kazateľnica s festónmi je klasicistická z prvej polovice 19. storočia. [2]

Fotogaléria
Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017Licince - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Viliam Mazanec 8/2017