Lučivná - Evanjelický kostol
obec Lučivná, okres Poprad, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol postavený v roku 1815. Sieňový polkruhovo zakončený priestor, zaklenutý konchou a českými plackami. Nad vstupom je empora. Fasády členia lizény. [1] Nad priečelím je strešná vežička.

Interiér je strohý. Klasicistický oltár portálového typu je z 19. storočia, s obrazom „Dobrý pastier“ od známeho maliara Petra Michala Bohúňa z obdobia okolo roku 1872. [2]

Kostol bol postavený za podpory zemepána Szakmáryho.

Fotogaléria
Lučivná - Evanjelický kostol foto © Hana Farkašová 6/2017Lučivná - Evanjelický kostol foto © Hana Farkašová 6/2017Lučivná - Evanjelický kostol foto © Hana Farkašová 6/2017Lučivná - Evanjelický kostol foto © Hana Farkašová 6/2017Lučivná - Evanjelický kostol foto © Hana Farkašová 6/2017Lučivná - Evanjelický kostol foto © Hana Farkašová 6/2017