Madunice - súsošie sv. Vendelína, Floriána a Rócha
obec Madunice, okres Hlohovec, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Ľudové súsošie pochádzajúce z roku 1839. Renovované bolo v roku 1933. [1] Na vrchole podstavca stojí socha sv. Vendelína. Je pomerne väčšia ako sochy umiestnené pod ňou. Naľavo je umiestnený sv. Róchus a napravo sv. Floriána, v súčasnosti už iba kópie. Originálne kamenné plastiky sa nezachovali. Okolo súsošia je kovová mreža, ktorá bola osadená sekundárne. [2]

Súsošie je zapísané v Ústrednom zozname pamiatkového fondu (ÚZPF) SR pod číslom 939/1 - 5. [3]

Stav pamiatky je dobrý. Slúži svojmu účelu.
Stojí za Kostolom Narodenia Panny Márie.
Fotogaléria
Madunice - súsošie sv. Vendelína, Floriána a Rócha foto © Ľuboš Repta 10/2022Madunice - súsošie sv. Vendelína, Floriána a Rócha foto © Ľuboš Repta 10/2022Madunice - súsošie sv. Vendelína, Floriána a Rócha foto © Ľuboš Repta 10/2022Madunice - súsošie sv. Vendelína, Floriána a Rócha foto © Ľuboš Repta 10/2022Madunice - súsošie sv. Vendelína, Floriána a Rócha foto © Ľuboš Repta 10/2022