MAĽBOU VANIE, SOCHOU MRAZÍ... (slovenský sochobraz) - GALÉRIA UMELCOV SPIŠA - www.pamiatkynaslovensku.sk - (malbou-vanie-sochou-mrazi-slovensky-sochobraz-galeria-umelcov-spisa)

MAĽBOU VANIE, SOCHOU MRAZÍ... (slovenský sochobraz) - GALÉRIA UMELCOV SPIŠA
malbou-vanie-sochou-mrazi-slovensky-sochobraz-galeria-umelcov-spisa

GALÉRIA UMELCOV SPIŠA V SPIŠSKEJ NOVEJ VSI – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás pozýva na vernisáž výstavy v stredu, 25. júla o 17.00

MAĽBOU VANIE, SOCHOU MRAZÍ... (slovenský sochobraz)

Autori: Marko Blažo, Michal Černušák, František Demeter, Lucia Dovičáková, Rastislav Podhorský, Erik Šille, Ján Vasilko, Viktor Frešo, Marek Kvetan, Miro Trubač, Ján Zelinka a Vlasta Žáková.

Premiéra výstavy v kurátorskej koncepcii PhDr. Vlada Beskida – GUS prináša otvorenú konfrontáciu rozličných podôb súčasnej maľby a sochy na slovenskej výtvarnej scéne v dielach 12 umelcov strednej generácie, ktorí dnes spolu vytvárajú mozaiku slovenského “sochobrazu”. Cyklus výstav TÉMA 2018 podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Produkčná spolupráca: Mgr. Lenka Králová – GUS, grafika: Mgr. art. Ivana Babejová.

Tešíme sa na stretnutie v Galérii umelcov Spiša,