Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej
obec Margecany, okres Gelnica, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Kostol z roku 1825. Začiatkom 20. storočia bol prestavaný v pseudogotickom slohu. Upravený a zmodernizovaný bol v roku 1922 a 1935. Ide o jednoloďový priestor s presbytériom s polygonálnym uzáverom a predstavanou vežou. Fasáda je členená dvojstupňovými opornými piliermi. [1]

Vnútorné zariadenie je z rokov 1930 – 1940. Bočný oltár Panny Márie s mramorovou hladkou nikou, plochými reliéfmi anjelov a ústrednou sochou Lurdskej Panny Márie podľa návrhu V. A. Zavarského. [2]

Stojí asi 1 km juhozápadne od mestečka.
Fotogaléria
Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Jiří Fiedler 4/1974Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016Margecany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Viliam Mazanec 5/2016