Martinček - Kostol sv. Martina biskupa
obec Martinček, okres Ružomberok, Žilinský kraj
História a stavebný vývoj
Kostol bol vybudovaný pravdepodobne v roku 1260. V druhej polovici 14. storočia prešiel prestavbou a pribudla veža a sakristia. Baroková úprava prebehla v 18. storočí. Koncom 19. storočia bol opäť upravený. V interiéri sa zachovali časti fresiek.
Fotogaléria
Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Patrik Kunec 5/2017Martinček - Kostol sv. Martina biskupa (nástenné maľby v presbytériu) foto © Patrik Kunec 5/2017Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015Martinček - Kostol sv. Martina biskupa foto © Ľuboš Repta 9/2015