Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela)
Sklenárovo, Béke
obec Mierovo, okres Dunajská Streda, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne románsky tehlový kostol postavený v druhej polovici 13. storočia. Barokovo upravený bol v 18. storočí. Prestavali ho začiatkom 20. storočia. Jednoloďový kostol s podkovovitým zakončením presbytéria, krytý rovným stropom. Do pôdorysu je vtiahnutá veža. Hlavná fasáda je členená lizénovým rámom. [1]

Vnútorné zariadenie je barokové z druhej polovice 18. storočia. [2]

Rekonštrukcia.

Kostol bol zrekonštruovaný v roku 2002. Vtedy sa našiel pôvodný románsky vchod do kostola a jeho jednotlivé časti, ktoré potom boli položené späť na pôvodne miesto. [3]

Fotogaléria
Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela) foto © Ľuboš Repta 6/2014Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela) foto © Ľuboš Repta 6/2014Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela) foto © Ľuboš Repta 6/2014Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela) foto © Ľuboš Repta 6/2014Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela) foto © Ľuboš Repta 6/2014Mierovo - Kostol Všetkých svätých (sv. Michala archanjela) foto © Ľuboš Repta 6/2014