Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda
obec Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavený v rokoch 1944 – 1947 za spolupráce V. Zavarského. Moderná trojloďová bazilikálna stavba s rovným uzáverom presbytéria a predstavanou vežou, flankovanou vysokou kulisovitou prístavbou a členenou dvojicou štíhlych vysokých okien. Nad portálom je reliéf slovanských vierozvestov. Veža je členená úzkym oknom tiahnucim sa cez celú jej výšku, zastrešenú cibuľou. [1]

Na stene za hlavným oltárom je nástenná maľba Kázanie Cyrila a Metoda od E. Massányiho. [2]

Fotogaléria
Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017Mlynárce (Nitra) - Kostol sv. Cyrila a Metoda foto © Jana Lacková 7/2017