Modra - Evanjelický kostol (slovenský)
obec Modra, okres Pezinok, Bratislavský kraj
História a stavebný vývoj
Klasicistický kostol z roku 1826. Prefasádovaný bol v rokoch 1833 – 1835 a obnovený v roku 1921. Sakrálny objekt je trojloďový priestor zaklenutý pruskými klenbami. [1]

Oltár je klasicistický z roku 1835 s novým obrazom Zmŕtvychvstania. Kazateľnica je klasicistická z roku 1835. Krstiteľnica je kamenná zo 17. storočia. Svietniky sú klasicistické s plastikami anjelov, z konca 18. storočia. [2]

Stav kostola nie je dobrý. Fasáda opadáva a objekt má zanedbaný vzhľad.
Nachádza sa na Dolnej ulici.
Fotogaléria
Modra - Evanjelický kostol (slovenský) - v popredí Ek nemecký foto © Jana Lacková 11/2015Modra - Evanjelický kostol (slovenský) - v popredí Ek nemecký foto © Jana Lacková 11/2015Modra - Evanjelický kostol (slovenský) foto © Jana Lacková 11/2015Modra - Evanjelický kostol (slovenský) foto © Jana Lacková 11/2015