Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie
Najdlice
obec Nadlice, okres Partizánske, Trenčiansky kraj
História a stavebný vývoj
Barokový kostol s neskoršími úpravami, ktorý bol postavený v prvej polovici 18. storočia tesne vedľa staršieho sakrálneho objektu, spomínaného v roku 1559. Romantická úprava lode a priečelia je z roku 1923. Jednoloďová stavba s rovným uzáverom presbytéria a vstavanou vežou. Priestory sú zaklenuté pruskými klenbami. Vstupná fasáda s rizalitom veže a bočnými nikami pre plastiky. [1] Fasáda má nárožné lizény. Veža je krytá ihlancom.

Vnútorné zariadenie v historizujúcom slohu je zväčša z roku 1923. [2]

Fotogaléria
Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019Nadlice - Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie foto © Ľuboš Repta 8/2019