Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ
Kaštieľ Péchyovcov, Kornhaizer
obec Pečovská Nová Ves, okres Sabinov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
V jadre neskororenesančný kaštieľ s dvoma nárožnými vežami, postavený začiatkom 17. storočia. Prízemná bloková stavba s hladkou fasádou, ktorá má v miestnostiach rovné stropy, iba v jednej sa zachovala renesančná krížová klenba. Pivničné priestory sú zaklenuté renesančnými valenými klenbami s lunetami. Strecha je valbová. [1]
Stav historického sídla je zlý.
Fotogaléria
Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Agnesa Delimanová 3/2015Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022Pečovská Nová Ves - neskororenesančný kaštieľ foto © Jana Lacková 7/2022