Pribeník - Kalvínsky kostol
Perbeník
obec Pribeník, okres Trebišov, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Novogotický kostol postavený pravdepodobne koncom 19. storočia V roku 1904 ho doplnili vežou. Vymaľovaný bol v roku 1938. [1] Ide o sieňový priestor s polygonálnym uzáverom a vstavanou vežou. Fasády sú hladké, členené lomenými oknami. Veža s lomenými zvukovými otvormi, je členená nárožnými pilastrami a zastrešená vysokou zvonovitou prilbou s laternou, ktorá dosadá na terčíkovú podstrešnú rímsu.

Súpis pamiatok na Slovensku z roku 1968 v inventári kostola uvádza bohoslužobné nádoby – konvice s cínovým tanierom z roku 1753. [2]

Fotogaléria
Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016Pribeník - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 7/2016