Radošovce - Kaplnka sv. Stanislava
obec Radošovce, okres Skalica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnka zo začiatku 19. storočia s prístavbami z konca 19. storočia. Dominantná malá centrálna stavba, zaklenutá veľkou kupolou. K centrálnemu priestoru je pristavané polkruhové presbytérium a na západnej strane pristavaná predsieň, ktorá je zároveň vežou. Na centrálnej stavbe sú termové okná, na predsieni lomené. Fasáda strednej časti je členená lizénami, priečelie má na nároží bosáž a je zakončené tympanónom. [1]

Vnútorné zariadenie pochádza z 20. storočia. Obraz sv. Stanislava je z druhej polovice 19. storočia. [2]