Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa
obec Ratkovská Lehota, okres Rimavská Sobota, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Kostol postavený na starších základoch v roku 1909 v eklektickom historizujúcom slohu, inšpirovanom neorománskymi a romantickými prvkami. [1] Predstavaná veža je krytá ihlancovou strechou.

Vnútorné zariadenie je z čias stavby kostola. [2] V interiéri dominuje nástenná maľba Posledná večera.

Fotogaléria
Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - Kostol sv. Mikuláša biskupa foto © Ladislav Luppa 6/2020Ratkovská Lehota - kamenný kríž pred kostolom foto © Ladislav Luppa 6/2020