Galérie   späť
Rožňava - Galéria Baníckeho múzea
obec Rožňava, okres Rožňava, Košický kraj
História
Sídlom galérie je dvojpodlažný meštiansky dom, ktorý sa nachádza v radovej zástavbe severnej časti historického námestia Rožňavy. Jeho jadro vzniklo koncom 15. storočia. V druhej polovici 19. storočia tu sídlil Rožňavský besedný spolok, začiatkom 20. storočia Tatrabanka. Po druhej svetovej vojne objekt slúžil ako administratívna budova energetických závodov. [1]

Banícke múzeum v Rožňave získalo objekt v roku 1984 a v roku 1989 tu zriadilo Expozíciu výtvarného umenia, ktorá bola v roku 2008 premenovaná na Galériu Baníckeho múzea v Rožňave. [2]

Expozícia je zameraná na prezentáciu vlastných a prevzatých výstav výtvarného umenia. [3]
Galéria Baníckeho múzea