Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín
História a stavebný vývoj
Na kraji kaštieľskeho parku (za kostolom sv. Víta) je rozmiestnená skupina židovských náhrobných kameňov, ktoré tu v 80. rokoch 20. storočia osadil miestny aktivista. Zachránil ich pred zničením počas likvidácie židovského cintorína. [1]
Fotogaléria
Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce - Židovský cintorín foto © Hana Farkašová 4/2015Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017Rusovce (Bratislava) - Židovský cintorín foto © Jana Lacková 4/2017
Poznámky
[1] BORSKÝ, Maroš: Židovské pamiatky západného Slovenska. Jewish Monuments of Western Slovakia. Bratislava: Neinvestičný fond židovského kultúrneho dedičstva – Menorah, Bratislava, 2011. s. 24.