Sabinov - Radnica
obec Sabinov, okres Sabinov, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pseudogotická budova postavená v prvej polovici 20. storočia. Je to dvojpodlažný objekt s predstavaným rizalitom. Vstupná chodba je zaklenutá segmentovou a plytkou klenbou. V miestnostiach sú rovné stropy. Pseudogotická fasáda je členená lomenými oknami a oblúčkovým vlysom. [1]
Rekonštrukcia.

Administratívna budova je zapísaná v Ústrednom zozname pamiatkového fondu (ÚZPF) Slovenskej republiky pod číslom 2030/1. [2]

Stav objektu je veľmi dobrý. Slúži pre účely mesta (mestský úrad, matrika, mestské lesy).
Stojí v centre mesta. Námestie slobody 57.
Fotogaléria
Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021Sabinov - Radnica foto © Viliam Mazanec 9/2021